5 petits consells per cuidar-nos durant el confinament

Avui fa més de deu dies que tots estem confinats a casa i des de Kilabe, esperem que totes estigueu bé.
Tot i que per responsabilitat sanitària amb els nostres pacients el nostre centre estigui tancat, volem aprofitar aquests dies de reflexió per fer-vos arribar 5  petits consells per estar el millor possible aquests dies. Aquí van.

1) Alimenteu-vos bé

Alimentar-se bé és molt important. Aquests dies cal que feu una dieta sana, equilibrada i baixa en greixos: cal tenir present que us moveu menys i, per tant, cremeu menys calories.

L’alimentació és vital. El 80% del sistema immunitari (l’encarregat de les nostres defenses) està controlat pel sistema digestiu. Per tant, ara és l’hora de cuidar més els nostres intestins; ens cal tenir les defenses a tope!

2) La importància de la vitamina D

Cal activar la vitamina D. Una de les formes d’obtenir-la és a través de la nostra pell. Mireu de sortir cada dia al balcó o pati a prendre una mica el sol. La vitamina D ajuda el nostre cos a absorbir el calci, per tant, un dèficit d’aquesta fa que no fixem el calci dels aliments als ossos. També té importància pel sistema nerviós, muscular i immunitari.

3) Feu una mica d’exercici diari

Pot semblar difícil fer exercici mentre estem tancats a casa, però és el moment de ser imaginatius i creatius! No passeu estones llargues al sofà. Utilitzeu les xarxes i busqueu rutines que s’adaptin a vosaltres: hi ha mil opcions per fer classes en línia. Feu allò que estigui adaptat al vostre nivell, no intenteu fer més del que hauríeu de fer; ara és important no lesionar-se.

Al nostre web fisioterapia-terrassa.cat trobareu tot de vídeos que hem enregistrat pels nostres pacients, on us expliquem pas a pas com realitzar de forma correcta alguns exercicis que us poden ser de gran utilitat.

4) No us “infoxiqueu”

En moments, com aquest, on hi ha un alt increment en el volum d’informació a televisió, ràdio i xarxes, una bona recomanació és dosificar la informació que mireu, escolteu o llegiu. Aquest concepte nou, la infoxicació, fa referència a aquest excés d’informació que ens pot provocar una incapacitat per entendre-la i/o assimilar-la.
Sentir parlar tot el dia de la crisi que estem vivint aquests dies ens pot angoixar o posar molt nerviosos. En definitiva, “contagiar-nos” d’un estat anímic o de por que no ens ajuda gens.

5) No sortiu de casa. I si ho heu de fer, extremeu les precaucions

Feu, si us plau, cas de les recomanacions. No sortiu de casa si no és estrictament necessari, és a dir, per comprar menjar, anar a la farmàcia o atendre necessitats bàsiques. I, si ho heu de fer, extremeu les precaucions: és important que no us encomaneu ni encomaneu els altres. Us volem a tots sans i feliços.
Aquesta situació que vivim és excepcional. Però s’acabarà i la pandèmia es podrà controlar. Segurament encara haurem d’estar molts dies confinats, però arribarà el dia en què tots podrem tornar a sortir i apreciarem tot el que abans ens semblava normal.
Aquesta “aturada forçosa” pot ajudar-nos a replantejar el que és important a la vida, segur que en traiem moltes coses bones.

A Kilabe #EnsQuedemACasa, però volem recordar-vos que, malgrat que el centre estigui tancat, estem a la vostra disposició per si us podem ser d’ajuda o podem resoldre-us cap dubte.

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp