La patologia del boletaire

Aquest any ha estat i és un bon any pels caçadors de bolets. A banda de ser un aliment saludable i conformar molts plats de la nostra cuina, sortir a caçar bolets vol dir passar un dia a l’aire lliure, caminar per la muntanya i respirar aire fresc.

Quan anem a collir bolets abandonem el sedentarisme habitual, ajudem la nostra circulació sanguínia, mobilitzem les articulacions i fem treballar l’equilibri corporal. A més, ens alliberem de l’estrès setmanal i trenquem la rutina.

Però no tot pot ser positiu, a l’hora d’anar a caçar bolets. Cal vigilar de no excedir-nos a l’hora de fer esforços: quan a la muntanya comencem a caminar i ens deixem portar per la il·lusió d’anar collint i collint (tant de bo sortir a caçar bolets fos sempre sinònim d’omplir el cistell) ens endinsem per camins, fem pujades i baixades en el terreny. De vegades volem passar per llocs prou complicats i, de seguida, una caminada relaxada es pot convertir en un llarg i dur camí d’anada i de tornada. I carreguem els músculs de les cames en excés.

Collir bolets vol dir ajupir-nos i alçar-nos constantment, per tant se’ns carregarà la zona lumbar: sabem que és molt difícil que algú recordi tota l’estona flexionar els genolls per collir-los 😀 . A més, sense adonar-nos-en, forçarem posicions corporals i estirarem els braços més del compte per aconseguir arribar a bolets que estan fora del nostre abans, amagadets sota un esbarzer 🙂 Per tant, molt possiblement durant una “jornada boletaire” també se’ns carregaran cervicals.

Quan el cistell s’ompli el carreguem amb la mà no dominant, perquè l’altra la necessitem lliure per collir-los. I així, malauradament, carregarem més del compte un braç que no tenim tan habituat al pes. I un cop arribem a casa toca netejar-los!!!

Les esgarrinxades a braços i cames poden formar part de l’encant de l’experiència de caçar bolets però, com us hem explicat, també hi ha una patologia que -malgrat l’humor que intentem vessar en aquest article- no ens podem prendre de broma. Quan sortim a la muntanya i no parem atenció als peus podem relliscar i forçar les articulacions. En el millor dels casos, en acabar el dia, experimentareu una sensació de cansament i dolor generalitzat.

Per tant, des de Kilabe us recomanem que, si sortiu a caçar bolets, ho feu amb compte: feu abans una mica d’estiraments globals i controleu la càrrega física. Sigueu prudents i gaudiu molt a l’hora de buscar-los i menjar-los. Si després ens necessiteu, truqueu-nos: expliqueu-nos que experimenteu la patologia del boletaire 🙂 i us atendrem amb molt de gust. Bona tardor a tothom!

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp