La incontinència urinària

La incontinència urinària no és un tabú, es una patologia amb tractament

La IU és un problema freqüent entre la població, amb un impacte sobre la qualitat de vida en els casos més greus.
La incontinència urinària (IU) es la pèrdua involuntària d’orina i causa problemes secundaris, com són problemes d’higiene i socials.
Afecta a mes de 50 milions de persones de tot el món.
Clínicament es classifiquen en: IU d’esforç, IU d’urgència, IU per una bufeta inestable, IU mixta, IU nocturna, IU per rebossament i IU total.
La IU és un símptoma que pot afectar tant a homes com a dones i a qualsevol edat, tot i que és més freqüent en dones i més freqüent en edat avançada.
En la dona va molt relacionat amb el número de fills, els tipus de parts i la menopausa. En l’home s’associa en freqüència a patologia prostàtica. Tant en homes com en dones també pot associar-se amb un deteriorament neurològic i deteriorament de la mobilitat.
La IU es una patologia infratractada degut, en part, als prejudicis del pacient i del metge a parlar d’aquest tema tant incòmode.
Normalment un pacient amb una IU lleu, no demana ajuda professional, i són aquest casos els que responen més favorablement a un tractament conservador.
Els principals motius del perquè no es consulta al metge són: Perquè no saben que aquesta patologia té tractament, perquè creuen que no interfereix prou en la seva qualitat de vida, perquè creuen que es normal tenir pèrdues d’orina ( utilitzen materials d’incontinència que tenen una publicitat enganyosa, ja que fa creure que és normal i que amb una compresa ja està tot solucionat), o simplement per vergonya.

La IU és un problema que es pot tractar i com més aviat es comenci el tractament conservador millors resultats s’obtenen.

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp