El paper del pare en la dilatació

En el curs de preparació al naixement que impartim al centre els pares juguen un paper molt important.

En el nostre curs expliquem una sèrie d’exercicis  a realitzar durant la dilatació, amb la finalitat de facilitar la baixada del nadó pel complicat camí de la pelvis.

Durant aquest procés la mare pateix les inevitables i necessàries contraccions de part, i ella necessita concentrar-se en tolerar el dolor.

En aquest moment el pare, que no té contraccions, és qui controla els exercicis que s’han de fer en cada moment, ha de tranquil·litzar a la mare, ha d’estar en contacte constant amb les llevadores, i sobretot ha de gaudir juntament amb la mare del moment més meravellós de la seva vida.

La seva feina no acaba aquí, un cop ha nascut, el pare no es separa en cap moment del nen, la mare estarà esgotada i no la deixaran aixecar-se, per tant, el pare en aquests moments es vital, ell ha d’estar pendent de tot i controlar tot el que passa. Durant les primeres hores, és molt important que el pare es cuidi del nadó, canviar els primers bolquers, passar el petit a la mare perquè se’l posi al pit i controlar les visites que no molestin a la mare, ni al nadó.

En definitiva el millor és viure aquest moment en primera línea i gaudir-lo al màxim tots tres conjuntament.

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp