El massatge Perineal

Abans del part és important conscienciar-se de l’importància de conservar els teixits de al musculatura del sòl pèlvic. Aquests són els encarregats de sostenir les visceres pelvianes(úter, bufeta, recte), de controlar la força dels esfínters urinari i anal, que produeixen la continència d’orina i de femtes, també tenen una relació directe amb els òrgans sexuals.

L’Episiotomia, el tall que realitzen els ginecòlegs en el moment de la sortida del nadó, degut a que els teixits del sol pèlvic no es dilata correctament i hi haurà perill de ruptura dels teixits de la musculatura perineal.

Aquests músculs es poden preparar mentre transcorre l’embaràs, fent el massatge perineal, que servirà per redirigir les fibres i elastificar els teixits perquè la dilatació sigui bona i eficaç i el nen pugui sortir sense perjudicar a la mare.

És important tant per la mare, com per el pare (han de seguir tenint una relació de parella sense cap impediment).

Les conseqüències d’una Episiotomia són:

  • Pèrdua de força de la musculatura del terra pèlvic.
  • Problemes en la cicatrització, al ser una zona humida constantment es més complicat de tancar.
  • Dolor al fregament o constant a la zona de la cicatriu i del voltant, al tallar no respecten ni músculs ni nervis.
  • Un retard considerable en la recuperació del part, les mares diuen que el que més els molesta és la cicatriu.

Hi ha estudis que demostren que les mares que es realitzen el massatge perineal a partir dels 5 mesos, el 90% no els realitzen l’episiotomia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto l'Avís Legal

Tornem -a poc a poc i amb mesures de protecció- a la #NovaNormalitat

Benvolgudes/ts,
Ja fa unes setmanes que el nostre centre va iniciar el retorn a la normalitat, evidentment amb mesures de protecció i només amb atenció en hores concertades.

Per explicar-vos-ho, hem realitzat una publicació al nostre perfil a Facebook on en parlem amb detall. Si teniu cap dubte, feu-nos-ho saber i mirarem de resoldre’l 🙂. Podeu contactar-nos al  93 733 90 79 / 655 615 564.

Us donem les gràcies per ajudar-nos a complir aquestes mesures.