El Diafragma

Diagragma (Wikipedia)

El diafragma és el múscul que separa la cavitat toràcica de al cavitat abdominal. Es l’únic múscul que travessa el cos de manera transversal. Te una forma de bóveda i es mou amb la respiració, quan agafem aire, els pulmons s’inflen i el diafragma baixa i s’aplana la bóveda. Al treure l’aire, el diafragma puja i augmentem la bóveda. També cal dir que aquest moviment afavoreix el correcte trànsit intestinal.
El múscul del diafragma va de l’esternon i vores costals de la cavitat toràcica fins les vertebres lumbars.
El travessen l’estòmag, l’esòfag , l’arteria aorta i la vena cava inferior.

Quan aquest múscul està en tensió pot produir problemes d’oxigenació. Pel fet de no poder respirar bé es fan bloquejos als sistema digestiu, al sistema circulatori i es provoquen dolors a nivell lumbar o subcostal.
El diafragma es un múscul molt relacionat amb la postura, per corregir la nostra estàtica hem de tenir el diafragma relaxat i hem de treballar correctament.

L’ ansietat, l’estrès, fan variar la nostre manera de respirar i poden bloquejar-nos el diafragma. Molta tensió als músculs de la zona lumbar i toràcica baixa també poden bloquejar-lo.
Una contracció espasmòdica del diafragma ens dona el singlot.
La millor manera de mantenir el nostre diafragma relaxat i elàstic es respirant correctament. Per tant, quan estiguem al llit estirats ens col·loquem una mà sobre l’esternon i l’altre sobre la panxa i procurem que es moguin les dues al inspirar a al treure l’aire.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto l'Avís Legal

Tornem -a poc a poc i amb mesures de protecció- a la #NovaNormalitat

Benvolgudes/ts,
Ja fa unes setmanes que el nostre centre va iniciar el retorn a la normalitat, evidentment amb mesures de protecció i només amb atenció en hores concertades.

Per explicar-vos-ho, hem realitzat una publicació al nostre perfil a Facebook on en parlem amb detall. Si teniu cap dubte, feu-nos-ho saber i mirarem de resoldre’l ?. Podeu contactar-nos al  93 733 90 79 / 655 615 564.

Us donem les gràcies per ajudar-nos a complir aquestes mesures.