El Diafragma

Diagragma (Wikipedia)

El diafragma és el múscul que separa la cavitat toràcica de al cavitat abdominal. Es l’únic múscul que travessa el cos de manera transversal. Te una forma de bóveda i es mou amb la respiració, quan agafem aire, els pulmons s’inflen i el diafragma baixa i s’aplana la bóveda. Al treure l’aire, el diafragma puja i augmentem la bóveda. També cal dir que aquest moviment afavoreix el correcte trànsit intestinal.
El múscul del diafragma va de l’esternon i vores costals de la cavitat toràcica fins les vertebres lumbars.
El travessen l’estòmag, l’esòfag , l’arteria aorta i la vena cava inferior.

Quan aquest múscul està en tensió pot produir problemes d’oxigenació. Pel fet de no poder respirar bé es fan bloquejos als sistema digestiu, al sistema circulatori i es provoquen dolors a nivell lumbar o subcostal.
El diafragma es un múscul molt relacionat amb la postura, per corregir la nostra estàtica hem de tenir el diafragma relaxat i hem de treballar correctament.

L’ ansietat, l’estrès, fan variar la nostre manera de respirar i poden bloquejar-nos el diafragma. Molta tensió als músculs de la zona lumbar i toràcica baixa també poden bloquejar-lo.
Una contracció espasmòdica del diafragma ens dona el singlot.
La millor manera de mantenir el nostre diafragma relaxat i elàstic es respirant correctament. Per tant, quan estiguem al llit estirats ens col·loquem una mà sobre l’esternon i l’altre sobre la panxa i procurem que es moguin les dues al inspirar a al treure l’aire.

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp