A què li diem posar-se bé

Posar-se bé és aquella postura que manté l’esquena recta mantenint la lordosi lumbar fisiològica, i recolzada sobre el respatller de la cadira. L’esquena ha d’estar alineada i hem d’intentar decarregar el cos ( els músculs) adoptant una posició que ens mantigui drets però amb poc esforç muscular.
Si estem al sofà el millor es col.locar-se un coixí a la zona lumbar i tenir un reposapeus per facilitar la circulació i el seu descans.

Es millor seure a una cadira que a un sofà i no fer-ho ni inclinats ni a la vora de la cadira perque d’aquesta manera l’esquena no té cap suport.

Resumint: la millor cadira es la que ens permet mantenir els genolls a 90º, els malucs una mica per sobre dels 90º, les lumbars amb una mica de lordosi i que el tronc est¡gui dret però sense treballar.

Davant l’ordinador

Si ens posem a treballar amb l’ordinador hauria de ser a una cadira amb rodes que ens permeti mouren’s si em de treballar amb altres coses de la taula. Em de seure mirant endevant, l’alçada de la cadira ha de ser proporcional al de la taula. La pantalla de l’ordinador ha de quedar a l’alçada dels ulls i els braços han de quedar ben recolzats a la taula al igual que el ratolí.
Quan no fem servir el ratolí hauriem de relazar la pressió que fem sobre ell per disminuir la tensió sobre el braç, espatlla i coll.
La pelvis ha d’estar una mica flexionada endevant i els malucs han d’estar una mica més elevats que els genolls ( angle entre el troc i les cames superior a 90º) i els pes del cos hauria de caure sobre les cames i els peus i no sobre el sacre com és freqüent.

Asseguts al cotxe

Per entrar al cotxe és millor seure amb els peus fora de l’automòbil, girar-se i introduir un peu i després l’altre i, si podem, fer-ho repenjant el pes a les nostres mans. Hem d’avançar el seient fins tocar els pedals mantenint l’esquena completament recolzada al respatller i els genolls en línea amb els malucs (90º). Al agafar el volant els braços han de quedar semiflexionats.

Els copilot ha de seure com en una cadira amb els peus plans a terra i no al davant. Els nens han de seure en cadires ajustades a la seva mida.

Tamborets

No és recomanable seure sense supot durant una llarga estona però si és necessari s’ha de variar la postura amb freqüència, ens hem d’aixecar i fer estiraments i unes passes. Asseguts a les cadires hem de procurar mantenir les cames lleugerament separades i amb els peus a terra o sobre un reposapeus. Si creuem les cames (que no és recomanable perquè enlentim la circulació i forcem massa la columna) ho hauríem de fer de manera que quedi visible la sola de la sabata, mai creuar-les a l’alçada de les cuixes.

Com aixecar-se

Per aixecar-nos del llit, de la platja, d’una hamaca…s’ha de passar del decúbit supí (cara amunt) a recolzar-se en un costat i després incorporar-se amb l’ajuda dels braços fins asseure’s.
Si ens aixequem d’una cadira hem de fer servir els recolzabraços i si no en té ens repengem a les cuixes o genolls. Hem de mantenir l’esquena recta o una mica arquejada enrera, mai en flexió.

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp